Wednesday, May 2, 2012

Propaganda maha zalim oleh pembangkang

 Hebat, begitu hebat gerakan menjatuhkan negara oleh sekutu Ambiga dan Anwar Ibrahim ini.
Propaganda maha zalim penipu digerakkan untuk mencetuskan ketegangan dalam negara.

Petikan dari My News Hub :

Seperti yang kita semua tahu, propaganda sebenarnya adalah satu bentuk penipuan yang digunakan untuk mencerminkan sesuatu keadaan yang tidak wujud semata-mata bagi memenangi sesuatu perang atau kempen keganasan (Bersih 3.0 sebagai contohnya).

Sebab itulah wujudnya gambar-gambar penipuan untuk mencerminkan betapa setiap inci Kuala Lumpur dipenuhi peserta demostrasi Bersih dan macam-macam lagi.

Salah satu yang paling terkenal ialah gambar pelancaran Bersih 3.0 yang dilakukan di Perkarangan Masjid Nawabi di Madinah pada 26 April lalu.

Menurut sumber dari Arab Saudi kepada Mynewshub, apa yang berlaku di Madinah dalam kes Bersih 3.0 itu adalah nyata sekali contoh propaganda tahap terhebat.

Memang benar ada rakyat Malaysia yang menyarung baju Bersih 3.0 dan bergambar, namun setakat itu sahaja.

Ia dibuat di satu penjuru yang agak tersembunyi, dan tempoh masa untuk menukar baju sampai bergambar kurang 10 minit.

Mereka datang, pakai baju, bergambar, lepak sebentar dan bersurai.
Ia dipimpin oleh Ahli Jawatankuasa Dewan Ulamak PAS, Mokhtar Senik.

“Para aktivis yang berkumpul tidak dapat mengadakan perbincangan yang lama hanya memakai baju BERSIH yang sedia ada di bawah jubah mereka dan seterusnya memegang kain rentang BERSIH 3.0 serta mengambil gambar. 

“Mereka melakukan aktiviti bergambar dengan kain rentang tidak sampai 10 minit dan seterusnya bersurai,” kata sumber itu.

Langsung tidak ada apa-apa tindakan yang mencerminkan kempen Bersih 3.0 dilangsungkan di Madinah, cuma sesi bergambar singkat semata-mata di satu penjuru kecil.

Habis sahaja bergambar, semua peserta terbabit secara tergesa-gesa membuka baju yang dipakai.
Namun, selepas itu, gambar berkenaan disebarkan secara begitu meluas di media sosial seperti Facebook dengan baris-baris ayat yang membakar semangat semata-mata mewujudkan persepsi bahawa betapa rakyat Malaysia kononnya sudah muak dengan kerajaan yang ada.

Sedangkan hakikatnya, mereka bukan sahaja dalam aspek tertentu telah memesong dan menipu, mereka juga tidak mencerminkan rakyat Malaysia, tetapi mereka semua hanyalah penyokong pembangkang semata-mata.

Mungkin inilah yang terjadi bila satu perjuangan kononnya hendak dimulakan di kota suci Islam, tetapi nun jauh beribu batu, ia dipimpin oleh seorang Hindu.

Oleh: AK-47

No comments:

Post a Comment