Wednesday, May 9, 2012

Anak Muda Suka Keganasan : Bertindak mengikut emosi.

Bertindak mengikut emosi.
Marah sendiri punya hal, budak kecik jadi mangsa.
Takkan bergaduh dengan bayi pulak kan.
Bergaduh sebab berebut 'remote control' TV dengan bayi itu? Tak mungkin.
Bergaduh sebab bayi tu tak nak keluar dating atau makan tengah hari dengan betina ganas tu? Tak mungkin.



Pokok pangkal, betina tu mungkin beremosi di sebabkan benda lain.
Bendera Jepun sekalipun, tak mungkin bertindak sedemikian.

Cerita bab keganasan, Anwar Ibrahim boleh di jadikan contoh paling mudah.
Emosi sebab tak diterima rakyat untuk menjadi Perdana Menteri, tu yang dia hasut puak puak dia bikin Bershit untuk huru-hara kan negara.



Tajuk utama nya mudah, kerana emosi, wujudnya keganasan.

1 comment:

  1. ni lah dier..klu bertindak ikut perasaan..xguna pikiran..xubah cm puak pakatan..gatal sgt berdemo kan..klu satu hari nnt ank korg mengganas cm kt ats tu jgn nk slahkan kerajaan plak..aku tgk ramai makbapak yg bangang bwk ank kecik g berdemo..ape bnde sgt yg korg nk pertontonkan kt ank2 korg time BERSHIT tu?

    ReplyDelete