Friday, April 20, 2012

Anwar Sudah 'Kawtim' DBKL ?

Artikel ini terus terang aku buat sebab nak tanya,
DBKL ini PENAKUT ke?
Atau Anwar sudah kawtim?



Akta Dalam Taman (dilarang membina di dalam taman)
Erti kata lain, tak boleh suka-suka mak bapak nak pasang khemah atau nak buat pondok dalam kawasan taman.
Apa hal ANJING Anwar boleh pulak suka-suka mak bapak dia orang pasang khemah kat Dataran Merdeka?

Gelandangan ini sedang tidur dan tidak menganggu ruangan kaki lima, lebih cerdik dari ANJING Anwar.
 

Budak-budak pencacai Anwar bercakap pasal Perlembagaan.
Iyalah, mungkin dia orang pelajar dalam bidang perundangan.
(Tiada siapa boleh menghalang dari berhimpun)

Ya, mak bapak kau orang nak berhimpun pun tak ada masalah.
Berhimpunlah. Kenapa sampai nak pasang khemah?
Habis itu, akta dalam taman tu nak campak mana?


 
Apa kelebihan dia orang?
Sebab dia orang ANJING Anwar?
Atau
Anwar sudah KAWTIM sama DBKL?

Kalau bukan Anwar, adakah Ambiga?
Aku tak hairanlah ini semua, kau orang nak makan duit Yahudi ka tapi Undang-undang itu nak taruk dalam bakul sampah mana?



Apa kelebihan dia orang?
Sebab dia orang ANJING Anwar?
Atau
Anwar sudah KAWTIM sama DBKL?

Anwar yang kemaruk mahu menjadi Perdana Menteri ini bersama gerakannya kononnya nak buat Dataran Merdeka macam Dataran Tahrin.
Mereka silap, Malaysia bukan seperti negara tersebut.
Malaysia jelas amalkan budaya demokrasi.
Malaysia mengikut Perlembagaan Negara, dipilih rakyat melalui pilihanraya, bukan dijalanan!



Apa kelebihan dia orang?
Sebab dia orang ANJING Anwar?
Atau
Anwar sudah KAWTIM sama DBKL?

DBKL pada mulanya kelihatan berani konon-konon nak tegas dalam melaksana undang-undang.
Hangat-hangat tahi ayam!
Nak robohkan khemah yang dipasang di Dataran Merdeka yang menjadi lokasi utama pelancong asing.
Tapi sekejap aje la DBKL 'berani'
Apabila ANJING Anwar dirikan semula khemah, DBKL buat-buat tak nampak aje?

Apa kelebihan dia orang?
Sebab dia orang ANJING Anwar?
Atau
Anwar sudah KAWTIM sama DBKL?



Biadapnya sikap mereka.
Ini bukti kerajaan yang mengamalkan budaya demokrasi.
Lumrah dalam kehidupan apabila terlalu baik akan dipijak kepala.

One more last question,

Apa kelebihan dia orang?
Sebab dia orang ANJING Anwar?
Atau
Anwar sudah KAWTIM sama DBKL?

1 comment:

  1. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete