Tuesday, March 27, 2012

'Spin' Pakatan Pembangkang tak menjadi lagi

Sudah lah tak menjadi, terkena pula pada batang hidung sendiri.
Apa yang berlaku sejak dua menjak ni, memperlihatkan pakatan pembangkang asyik terkantoi aje...
Malu woo...Anak cina Melaka yang kini menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang bertanya soalan kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop tentang bekas CEO Petronas, Tan Sri Hassan Merican.

Dia punya goreng baikkkkkkkk punya.... 

Puji dan lambung Tan Sri Hassan bukan main lagi, kemudian kutuk kerajaan kerana tak pandai jaga Tan Sri Hassan hinggakan dia terpaksa berhijrah dan kini Singapura lebih menghargai beliau kerana melantik Tan Sri sebagai Pengerusi Singapore Power Limited.

Menteri rileks ja dengar luahan hati anak cina Melaka tersebut. 

Nor Mohd Yakcop bukannya seorang menteri yang bagus untuk bercakap atau berhujah dalam Dewan Rakyat, apatah lagi apabila dia diserang pembangkang. Dia tidak pandai bercakap atau berpolitik tetapi dalam bab kerja dia bagus.

Tapi hari ini boleh dikira sebagai sejarah dalam Dewan Rakyat apabila seorang menteri yang tak pandai berpolitik dengan mudah ja check mate seorang ahli politik yang kaki putar alam.

Menteri kata, dalam tahun 2008 sewaktu YB baru dilantik sebagai KM Pulau Pinang, YB pernah berkata tentang perbelanjaan mewah pegawai-pegawai tinggi Petronas termasuklah penggunaan pesawat Petronas oleh Tan Sri Hassan Merican. 

Boooooooooo....dia kena sorak. Masa tu muka anak cina itu merah padam walaupun dia tersengih-sengih dan bangun lagi untuk bercakap.- RBF Online

No comments:

Post a Comment