Thursday, September 8, 2011

Mat Sabu : Karpal Singh tu dah tua biarlah tamau kacau lah !

Malam tadi Mat Sabu baru sahaja membalun Karpal Singh dengan nada sinis dan gelak tawanya. Dengan bersifat PLAY SAVE, Mat Sabu berkata "Karpal Singh sudah tua.... Biarlah.... Tamau kacau...."


Hahaha... Mat Sabu memang bacul !
DAP berani. PAS bacul !
 "Negara Islam? Over my dead body" - Karpal Singh
Info : Apabila PAS menjilat DAP maka terus dibubarkan motto perjuangan mereka.
Taman Melewar menjadi saksi (saksi bukan hidup)
"Negara Islam kita tukar kepada Negara Berkebajikan!" - Hadi Awang, Presiden PAS

Mat Sabu sekarang mahu menjadi hero komunis alaf baru.
Ditidakkan pejuang bangsa dan negara.
Dimanipulasikan sejarah.

Mat Indera diagungkan.
Mat Kilau ditong sampahkan.
Juak-juak sesat ni termasuklah Hishamudin Rais, penggerak reformis di Malaysia.
Hishamudin Rais yang berambut panjang seolah-olah pahlawan Melayu dengan lantang menggelarkan Mat Kilat, Tok Janggut dan rakan-rakan lain sebagai pejuang biasa tatkala negara sedang mencari kemerdekaan.
Pejuang nasionalis katanya. Tidak seperti Parti Komunis Malaya yang diangkat ke satu martabat tinggi, hero. Katanya, komunis itulah pejuang sebenar. Memperjuangkan orang-orang cina. Dan Mat Sabu pula mempersoalkan apakah wajar Tunku Abdul Rahman dinobatkan sebagai pejuang kemerdekaan? Berbalik kepada isu Mat Indera, dalam forum 'Mat Indera-Pejuang atau Pengkhianat Kemerdekaan?'  
( Diadakan di KL & Selangor Chinese Assembly Hall )
Emmm, kenapa disitu? Fikirlah sendiri.... 

 Menurut Suhaizan Kayat dari Dewan Pemuda PAS Johor pula , Mat Indera dibunuh oleh Gurney, seorang mata-mata dan diberi upah dengan nilai tinggi oleh British. Dan kemudian Gurney dinaikkan pangkat. Gurney kemudiannya menyertai UMNO. Dan inilah yang tidak memuaskan hati pejuang komunis ini. Mereka begitu tersentuh dengan nama United Malays National Organisation.

Tetapi adakah pejuang komunis seperti Mat Sabu dan Suhaizan ini menyedari peristiwa pembunuhan orang Melayu beramai-ramai oleh PKM di tanah Melayu? Apakah pejuang komunis seperti Mat Sabu dan Suhaizan ini lupa apa yang berlaku sekitar tahun penaklukan komunis itu. Apakah pejuang komunis ini sudah lupa bagaimana PKM bermaharajalela di Tanah Melayu? Dan ketika itu British dalam usaha membantu untuk memerdekakan Tanah Melayu. Pada ketika itu tidak semua orang Melayu mampu MENERBANGKAN PARANG dan mereka kebanyakannya hidup dalam ketakutan. Dan jika bukan British menghalau komunis di Tanah Melayu, apakah Mat Sabu dan Suhaizan mampu dilahirkan atau ibu mereka dirogol serta dibunuh oleh komunis???!

Komunis itu hanyalah memperjuangkan satu-satu bangsa sahaja dan motif mereka menawan Tanah Melayu adalah untuk MENYEBARKAN WILAYAH!

Mat Sabu dan Suhaizan perlu masuk ke perkampungan orang Melayu dan cari golongan tua disana dan tanya mereka tentang sejarah penaklukan komunis di Tanah Melayu. Tanya mereka jika mereka pernah ditangkap komunis dan dipenjara,  siapa yang boleh menjamin keluar (itupun jika tidak disembelih).
Ya, SL percaya jawapan yang Mat Sabu dan Suhaizan akan dapat adalah, HANYA ORANG CINA SAHAJA YANG BOLEH MENJAMIN KELUAR ORANG MELAYU YANG DITANGKAP ATAU DIPENJARAKAN.

"Orang Melayu bercakap soal Melayu, dikata rasis"-Tun M
 

No comments:

Post a Comment