Thursday, March 26, 2015

Jom!!! Guna #MeterOn ?


Kepada pengguna yang kerap menggunakan perkhidmatan pengangkutan awam terutamanya teksi, anda mungkin mementingkan soal keselamatan.

Walaupun sekarang ini kes-kes melibatkan keselamatan penumpang teksi kurang berlaku namun sebagai pengguna kita tidak boleh memandang ringan berhubung soal keselamatan.

Mengikut peredaran masa yang serba canggih dan moden, Suruhanjaya Pengangkutan Awam (SPAD) dilihat peka terhadap perkara-perkara yang melibatkan pengangkutan awam darat.

Menyambut seruan kerajaan, SPAD telah memulakan inisiatif utama merangkumi 5 bidang bertujuan mempertingkatkan kualiti perkhidmatan teksi.

SL ada menulis mengenainya sebelum ini. KLIK DI SINI

Sudah pasti para pengguna berasa tertarik dengan penggunaan MeterOn.Apa itu #MeterOn ?

MeterOn ini adalah satu aplikasi yang bertujuan meningkatkan keselamatan penumpang ketika menaiki teksi. Sistem ini membolehkan penumpang membuat pengesahan pemandu teksi dan memastikan bahawa mereka adalah pemandu berdaftar yang sah bagi kenderaan tersebut.

Mereka juga boleh mendaftar masuk perjalanan mereka dengan SPAD dan membuat laporan atau aduan menggunakan telefon mudah alih.

Apa pula manfaatnya?

Sudah tentu, penumpang boleh menjejaki perjalanan mereka, membuat aduan dengan lebih mudah, maklumat tambang tersedia dan penumpang juga boleh membuat pengesahan pemandu.

Para pengguna bolehlah download aplikasi MeterOn ini dengan klik pautan ini

Jom!!! Guna #MeterOn !

1 comment:

  1. KAMI SEKELUAR TAK LUPA UCAP PUJI SUKUR KEPADA ALLAH S,W,T DAN TERIMA KASIH BANYAK KEPADA AKI,RUSLAN KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI RUSLAN SALEH DI NOMOR (_+_6_2_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_)KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI
    JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..    JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT TELEPON AKI RUSLAN SALEH NMR (_0_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI

    ReplyDelete