Friday, November 9, 2012

SENANG!!! Eli Wong kangkang aja, boleh dapat projek kroni Kerajaan Selangor?!!!

Mudah jadi kroni Pakatan Rakyat ni rupanya...
Duduk terkangkang pun boleh dapat projek.
Senang-senang aja boleh dapat tanah.

Hebat dalam kontroversi, maka orang itu di anggap hero/heroin.
Sama macam big boss, hebat dalam versi video rakusnya...
Orang kanan big boss nya pulak, versi JAMBANnya...
Patutlah pun, popolariti pemimpin pembangkang di ambil kira daripada kontroversi.

Apa cerita pasal Eli kangkang ni?
Mari baca di sini...

Pengerusi Ahli Jawatankuasa Bertindak Saya Anak Yayasan Selangor, Badrulzaman Baharuddin mendakwa Yayasan Selangor telah dipermainkan oleh kerajaan Negeri demi kepentingan pihak tertentu.
 
Beliau turut menuntut agar Kerajaan Negeri Selangor di bawah pentadbiran Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim memberi penjelasan penuh berhubung status tanah milik Yayasan Selangor itu yang kini didakwa dipindahmilik untuk memberi laluan kepada pembangunan Pusat Kebudayaan Cina.
 
"Apa yang menjadi tanda tanya kami ialah, kenapa tanah milik Yayasan Selangor yang perlu diberi dan bukannya tanah lain? Adakah kerana kedudukannya yang strategik? Atau adakah kerana ada agenda tertentu untuk merampas aset milik Yayasan Selangor secara halus?," soalnya dalam satu sidang media yang diadakan di sini semalam.
 
Badrulzaman turut mempersoalkan mengenai tempoh urusan pemberian tanah berkenaan yang mengambil masa terlalu singkat iaitu dari surat bertarikh 21 Mac 2011 yang dikeluarkan oleh Elizabeth Wong kepada Menteri Besar, serta kelulusan yang diperolehi pada 18 Mei tahun sama.
 
"Tempoh kurang dari dua bulan yang dibuat dilihat begitu tergesa-gesa dan meragukan. Siapakah sebenarnya yang membuat keputusan ini? Kenapakah tiada perbincangan dengan pihak Yayasan Selangor terlebih dahulu?No comments:

Post a Comment