Monday, August 13, 2012

Wartawan Malaysiakini permainkan polis?

 Wartawan lidah rasmi Anwar Ibrahim begitu bersemangat membuat persepsi kepada rakyat.
Setiap berita yang dikeluarkan pasti akan mereka cuba sedaya upaya untuk menimbulkan persepsi melainkan berita-berita mengenai pakatan rakyat...

Apa yang diceritakan oleh Malaysiakini?
Ya benar, tetapi ia ditulis bagi mewujudkan persepsi.
Itu beza besar dalam kewartawanan yang ibarat kata 'benar dalam salah'

  
ISU PERHIMPUNAN BERSIH 3.0

Seorang pegawai polis yang bertanggungjawab ke atas operasi pasukan itu di Dataran Merdeka semasa perhimpunan BERSIH 3.0 berkata beliau tidak mengetahui bagaimana tanda nama anggotanya tertanggal ketika perhimpunan tersebut memuncak.

sesetengah tanda nama itu dijahit di pakaian seragam tertentu manakala yang lain menggunakan kancing velcro yang boleh dipasang dan ditanggalkan pada bila-bila masa.

Inilah persepsi yang dimainkan...

Jika kita compare kan kenyataan di atas adalah seolah-olah polis melanggar undang-undang.
Ia tidak ubah seperti video di bawah ini yang mana menunjukkan keadan polis ketika bertugas dan tersepit antara budi bahasa dan undang-undang...
1 comment:

 1. 1Malaysia semua...

  Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

  Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

  Kalau berminat, sila layari :

  (Versi English)
  http://tinyurl.com/UinvestWorld


  (Versi Melayu)
  http://PelaburanHartanah.blog.com


  ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


  Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

  Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

  ReplyDelete