Thursday, August 16, 2012

GAME Politik PAS nak dekat RAYA!!!


Apa lagi permainan politik pemimpin-pemimpin PAS ni?
Orang dah nak dekat menyambut Syawal, ada-ada aja GAME mereka untuk berpolitik.
Penolakan golongan ulama dalam PAS masih menjadi kekeliruan buat ahli-ahli peringkat akar umbi.

Dalam kes Nasharudin yang dikatakan belot kerana duduk bersila bersama-sama Najib menjadi bualan di kedai kopi.
Malah keceluparan Nasharudin mengutuk tindakan Karpal Sigh tolak hudud juga dihina oleh rakan-rakan dalam PAS sendiri.

 Selepas Muktamar PAS yang lalu, pergaduhan antara geng pro-Anwar dengan pro-Ulama dalam PAS dilihat kembali tercetus!

KUALA LUMPUR 16 Ogos - PAS Pusat akan menyerahkan kuasa Presiden Parti Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk memutuskan tindakan susulan terhadap bekas Timbalan Presiden Nasharudin Mat Isa.
 
Menurut Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub, beliau tidak akan membuat sebarang andaian berikutan tindakan Nasharuddin selagi ianya tidak dibincangkan bersama Pimpinan Tertinggi Parti tersebut.
 
“Kami serahkan kepada presiden parti untuk membuat keputusan, sama ada beliau akan dikenakan tindakan atau sebaliknya, pada masa kini parti hanya memantau perkembangan berkaitan dengan isu tersebut. Malah parti juga belum memutuskan sama ada Nasharudin akan diberi surat tunjuk atau tidak, dan setakat ini kepimpinan pusat belum memanggil beliau untuk memberikan penjelasan” katanya.
 
Nasharuddin yang juga merupakan Pengerusi Lajnah Hubungan Antarabangsa dan Hal Ehwal Luar PAS Pusat sebelum ini telah membuat kenyataan secara terbuka menggesa PAS keluar dari Pakatan Rakyat sekiranya rakan DAP dan PKR terus menentang Hukum Hudud. Sumber

PAS boneka Anwar Ibrahim?


Jadi dalam kes penolakan golongan ulama dalam PAS ini, bilakah Presiden parti Hadi Awang hendak mengeluarkan kata putus sepertimana yang didesak Naibnya itu?
Hari Raya Pertama atau Kedua?
Atau Ketiga?

No comments:

Post a Comment