Wednesday, April 18, 2012

PTPTN : Apa kata UNISEL?


Kenapa tidak sahaja ditubuhkan Suruhanjaya Di-Raja untuk menyiasat penyelewengan penggunaan duit PTPTN oleh student-student terbabit ? Apa kata, mulakan dengan 300 orang pelajar yang berdemo ni. Macam yang semua tahu, budak-budak ni sebelum masuk pusat pengajian  masing-masing dah dapat duit pinjaman PTPTN ini. Maka, ada la yang beli motorsikal, kereta, handphone canggih, galaxy tab, i-pad, malah berbini dan berlaki pun  pakai duit PTPTN. Ini baru lah dinamakan penyelewengan ! Tak nak disiasat ke ?? Tubuh lah Suruhanjaya Diraja kalau berani !!! Pendidikan percuma ?? Itu semua retorik !!! Apa yang aku nampak, semua ni hanyalah kerana Pakatan rasa tercabar bila didalam Bajet 2012 PM umumkan bermacam-macam benifit kepada pelajar dari Sekolah Rendah, Menengah dan juga Institusi Pengajian Tinggi ! Oleh kerana rasa tercabar kerana mereka tidak mampu memberikan semua itu kepada rakyat di negeri yang mereka kuasai, maka bermulalah idea bodoh lagi spontan ! Kenapa PASTI tidak diberikan pendidikan percuma seperti yang pakatan war-warkan ?? Ini bukti penindasan Pakatan kepada kanak-kanak PASTI 4, 5 dan 6 tahun; 

Kita Gempur

No comments:

Post a Comment