Thursday, April 23, 2015

Wee Ka Siong tepis tuduhan kononnya MCA tak tumpu #PRKRompin


Tuduhan yang dilemparkan kepada MCA kononnya mereka tidak memberi tumpuan di PRK Rompin ternyata sekali tidak berasas.

Melihat kepada bilangan pengundi, Rompin mempunyai seramai 1,381 pengundi berbangsa Cina. Sebaliknya, terdapat belasan ribu pengundi berbangsa Cina di Permatang Pauh.

Ikut pada pandangan logik, sudah tentulah jentera yang lebih dikerahkan di kawasan yang ramai sasarannya. Tidak bermakna Rompin diabaikan oleh jentera parti kedua besar Barisan Nasional (BN) ini.

Kata Timbalan Presiden MCA Datuk Seri Dr. Wee Ka Siong, beliau bersama Presiden Datuk Seri Liow Tiong Lai akan bergilir-gilir turun padang ke Rompin dan Permatang Pauh.


Jelasnya, MCA akan memberikan fokus di tiga kawasan di Rompin iaitu Kuala Rompin, Muadzam Shah dan Tanjung Gemok.

Walaupun Rompin ini merupakan kubu kuat BN, barisan jentera MCA sentiasa diingatkan agar tidak bersikap terlalu yakin.

"Kita dah minta ahli MCA jangan 'over confident'. Kita kena tumpu pada kempen. Kalau kita nampak reaksi positif, itu belum cukup lagi kerana belum lagi ditabur racun oleh pihak pembangkang. Saya yakin untuk tempoh dua minggu ini akan ada macam-macam tohmahan yang akan dilemparkan,"

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete