Tuesday, September 24, 2013

林吉祥仍然不回答人。讓我們改變!KIT SIANG MASIH MEMBISU.... Jom UBAH!!!


MACAM MANA DIA BOLEH DAPATKAN DIA PUNYA KUASA SAMPAI 47 TAHUN?
KRONI! KRONI! KRONI! GILA KUASA!!!

BERMULANYA PENIPUAN DALAM CEC KE 16

 Berdasarkan perlembagaan DAP Kongres Kebangsaan untuk memilih CEC diadakan setiap tiga tahun sekali. Pada tahun 2012 jumlah cawangan DAP seluruh Malaysia yang mempunyai Sijil A sebanyak 865 cawangan dan cawangan Sijil B pula 150 cawangan.

Manakala cawangan penaja pula 70 cawangan. Hanya cawangan Sijil A sahaja yang boleh menghantar perwakilan bagi memilih CEC. Kesemua 865 cawangan Sijil A telah selesai mengadakan mesyuarat mereka pada awal tahun 2012 untuk memilih perwakilan ke Kongres Kebangsaan seterusnya mengundi untuk memilih 20 orang anggota CEC.

Jumlah perwakilan bagi setiap cawangan bergantung kepada jumlah keahlian.

15-25 ahli – Seorang perwakilan
26-50 ahli – Dua orang perwakilan tambahan
51-100 ahli – Seorang perwakilan tambahan

Cawangan-cawangan yang selesai bermesyuarat akan menghantar senarai nama perwakilan ke pejabat Setiausaha Agung. Jumlah perwakilan untuk 865 cawangan adalah 2576 orang.

Apabila senarai perwakilan sampai ke tangan Lim Guan Eng, beliau dan bapanya akan membuat semakan terlebih dahulu untuk mengenal pasti perwakilan-perwakilan yang pro mereka dan yang pasti akan memberi undi kepada mereka. Lim Guan Eng mahu memastikan bapanya mendapat undi terbanyak dan beliau undi kedua terbanyak. Beliau tidak mahu berada jauh dari kedudukan bapanya.

SUMBER

1 comment:

  1. salam,

    mohon jasa baik tuan sertakan http://sarawakia.blogspot.com ke dalam bloglist tuan.

    Terima kasih

    ReplyDelete