Sunday, July 8, 2012

Rakyat Selangor terbukak minda dengar ucapan Najib!
Najib berkata kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor terlalu banyak menabur janji namun apa yang dijanjikan tinggal janji semata-mata. "Lihat sahaja pada kenaikan cukai pintu. Apa sudah jadi dengan janji beri RM100 bagi setiap bayi yang lahir di Selangor," soal Najib. Najib turut memberitahu kerajaan negeri tidak mampu untuk memberikan bantuan pendidikan percuma pra sekolah seperti yang dijanjikan namun sibuk menyelar kerajaan pusat mengenai PTPTN.

 "Bantuan biasiswa, bantuan kepada golongan muda untuk mendirikan rumahtangga, untuk OKU, ibu tunggal dan warga emas, kesemua hanya tinggal janji kosong. "Walau diambang pilihanraya, janji-janji dahulu masih tidak ditunaikan namun sudah mula menabur janji-janji baru," katanya. Beliau turut memberitahu apa yang dijanjikan oleh pembangkang seperti menghapuskan tol, hutang PTPTN, gaji minima yang tinggi hanya akan menyebabkan ekonomi negara hancur.

Dalam pada itu, Najib turut mengumumkan Kedai Buku 1Malaysia akan bermula di Kuala Lumpur tidak lama lagi sebagai meringankan beban pelajar untuk membeli alatan dan buku sekolah pada harga yang lebih rendah. Begitu juga dengan cadangan kerajaan untuk memperkenalkan Kedai Kain 1Malaysia yang masih lagi diperingkat perancangan.

Perdana Menteri, berkata ia adalah antara usaha kerajaan untuk memastikan rakyat dapat membeli buku, peralatan tulis serta kain pada harga rendah. 'Kedai Kain 1Malaysia dan Kedai Buku 1Malaysia, jamin murah untuk rakyat, kita akan buat tidak lama, ini baru dua, banyak lagi kita akan buat untuk rakyat," kata Najib.
Sumber : KLPOS

1 comment:

  1. hi! friend ,now i want to exchange with you
    this is my blog .
    http://khmernews-specialshowtoday.blogspot.com/
    if you okay with me , please send my , amokpongthom@gmail.com

    ReplyDelete