Wednesday, February 9, 2011

Bantuan Guaman : Perjuangan Pakatan

Sokongan dan bantuan kewangan kerajaan negeri Selangor kepada ADUN Sri Muda, Shuhaimi Shafiei tepat dan selaras dengan prinsip keadilan dan demokrasi yang dijulang Pakatan Rakyat, kata ahli parlimen Subang R Sivarasa.

Shuhaimi dituduh mengikut Akta Hasutan 1948 kerana penulisan di blognya didakwa biadap dan menderhaka kepada Sultan Selangor oleh Umno dan beberapa NGO pro-BN.
 
SL :
Anak perempuan DSAI 'argue' kerajaan BN mengenai jejantas yang dibina di ibukota. Membazir katanya. Tetapi jika ditanya kepada pengguna/pejalan kaki/rakyat, kebanyakannya menyokong usaha kerajaan tersebut. Memberi keselesaan kepada rakyat. Menjamin keselamatan. Itulah Najib, dalam kepala otak dia, Rakyat Didahulukan. Najib buat kerja dia, Abah kau buat apa Izzah ? SL tolong jawab. Dia masuk kawasan ini kawasan itu dok berceramah. Kutuk negara (Malaysia), itu tak betul ini tak betul. Itulah kerja Abah kau dan sekarang dah menurun pada kau pulak, 'argue' sini sana membabi buta. Pakatan Pembangkang ni bagi SL tak lebih dari parti air liur. cakap tip-top, kata orang Jepun "Sugoi" (the best) tapi, kerja tak pandai. Kata orang Cina, "habuk pon tarak"
 
Berbalik pada kes rakyat derhaka, "bantuan guaman adalah perjuangan Pakatan,"kata Siva. Izzah, yang ni membazir ke tak? pasti tak kan. mungkin ini motto Pakatan. Parti Didahulukan, Rakyat Ditipu terus-terusan. Beliau (Shuhaimi) telah mencuit sesuatu yang tak sepatutnya dia cuit. Dan dia harus terima akibatnya. Inilah berlaku apabila otak sudah dikuasai otak komunis. Banyak pepatah/perumpamaan mengenai Melayu antaranya :
1. Orang Melayu mudah lupa
2. Melayu ibarat Singa yang sedang tidur. Usah dikejut ia.


No comments:

Post a Comment