Tuesday, June 9, 2015

Serang isteri PM : Penfitnah kantoi lagi


Saya mendapat maklumat bahawa terdapat sebaran gambar di Whatsapp mengenai keratan berita mengenai sebuah handbag Hermes Birkin yang dijual secara lelongan pada harga RM820,000. Gambar tersebut disebarkan juga bersama sekeping gambar DS Rosmah memakai sebuah handbag yang hampir sama. Seolah-olah menggambarkan bahawa DS Rosmah merupakan individu yang telah membeli handbag tersebut.

Setelah disemak, saya mendapati bahawa gambar yang disebarkan itu adalah gambar lama yang dirakam 4 tahun lepas di Kompleks Bunga Raya KLIA, sewaktu DS Najib dan DS Rosmah mahu berlepas ke luar negara. Manakala mengikut laporan Wall Street Journal, handbag Hermes Birkin yang dilelong itu adalah model baru yang dikeluarkan pada tahun 2014 dan dilelong pada bulan Jun 2015. Jadi, mana mungkin DS Rosmah memakai handbag yang sama di dalam gambar tersebut. 

Rizal Mansor

Sent from my iPhone

1 comment:

  1. Betty mesti jeles giler babi sebab laki dia, tokong besar Pulau Pinang tak belikan beg mahal. Semua kekayaan kena sembunyikan di Hongkong, Singapura dan Australia. Apek2 dan ah-soh2 dapigs memang pandai salurkan harta ke luar negara. Anytime boleh belah!

    ReplyDelete