Friday, June 5, 2015

Bantuan kemanusiaan : FGV sumbang RM120,000Isu pelarian Rohingya yang majoriti beragama Islam mendapat perhatian daripada Felda Global Ventures Holding Berhad (FGV). Namun bukan isu agama semata-mata tetapi apa yang SL ingin sampaikan adalah soal kemanusiaan dan sikap keprihatinan satu-satu organisasi / NGO / badan korporat.


#FGV pada 28 Mei lepas, menyumbang sejumlah RM120,000 kepada badan amal #MercyMalaysia untuk bantuan kemanusiaan melibatkan pelarian Rohingya yang dizalimi.

Dengan sumbangan ini, maka dapatlah disediakan bantuan perubatan, aktiviti pembangunan kesihatan dan pengurangan risiko yang mampan kepada pelarian Rohingya.

Penyerahan cek ini disempurnakan oleh Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan FGV Dato Mohd Emir Mavani Abdullah kepada Setiausaha Eksekutif Ahli Majlis Kehormat MERCY Raja Riza Shazmin Raja Badrul Shah.

Kata Mohd Emir :

"Telah dilaporkan secara meluas bahawa kira-kira 7,000 orang, dipercayai pelarian Rohingya terkandas. Situasi cemas begini memerlukan bantuan segera dan serta-merta. Jangan diambilkira perbezaan pendapat ke atas status Rohingya kerana kita tidak tahu sampai bila mereka ini mampu untuk terus mempertahankan diri mereka.

"Kita perlu bersama-sama memainkan peranan kita atas nama kemanusiaan. FGV amat prihatin dengan kesejahteraan mangsa dan berharap usaha Kumpulan ini akan membantu meringankan beban mereka,"

1 comment:

  1. KAMI SEKELUAR TAK LUPA UCAP PUJI SUKUR KEPADA ALLAH S,W,T DAN TERIMA KASIH BANYAK KEPADA AKI,RUSLAN KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI RUSLAN SALEH DI NOMOR (_+_6_2_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_)KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI
    JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..    JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT TELEPON AKI RUSLAN SALEH NMR (_0_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI

    ReplyDelete