Thursday, September 6, 2012

Kes Nasha tak ada kena mengena dengan Anwar? Betul ke?


KUALA LUMPUR 6 Sept. - PAS tidak akan sama sekali terpengaruh dalam membuat sebarang keputusan pada Persidangan Majlis Syura Ulama' parti tersebut berkaitan tindakan yang bakal diambil ke atas Nasharudin Mat Isa pada 9 September ini. 

Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub menjelaskan, khabar angin berhubung campurtangan dari beberapa individu dari luar parti termasuklah Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah satu fitnah jahat dari pihak yang tidak bertanggungjawab. “Adalah menjadi tanggungjawab Majlis Syura bagi menentukan nasib Nasha nanti. Penglibatan atau campur tangan pihak selain dari Pas merupakan satu tuduhan yang tidak benar sama sekali,” tegasnya dalam satu kenyataan kepada pemberita semalam. 

Beliau juga berkata PAS meletakkan kepercayaan sepenuhnya kepada Majlis Syura Ulama' Parti tersebut terhadap sebarang tindakan terhadap bekas Timbalan Presiden Parti tersebut hasil pertemuan pada tarikh yang telah ditetapkan. “Kita tunggu saja keputusan Majlis Syura nanti. Penglibatan pihak luar berhubung keputusan Majlis Syura satu fitnah,” jelasnya lagi. 

Beliau berkata demikian susulan kenyataan dari Pengerusi Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (Kita) Kedah, Zamil Ibrahim menerusi kenyataan yang dikeluarkan sebuah akhbar harian baru-baru ini. Zamil mendakwa Nasharudin Mat Isa bakal menerima nasib yang sama seperti Bekas Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr. Hasan Ali disingkirkan dari parti tersebut kerana dilihat mengganggu agenda PAS bersama Pakatan Rakyat. - KLPOS

No comments:

Post a Comment